Uhapšen lažni agent luksuznijih nekretnina u Beogradu

Tanjug
Foto: Arhiva

BEOGRAD- Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da je u saradnji sa UKP i Policijskom upravom Beograda, juče određeno zadržavanje D.B. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prevare.

Naime, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni najprije sačinio lažna punomoćja, tako što je iskoristio ličnu kartu vlasnice nekretnine, koja mu je povjerovala da se on bavi prometom luksuznih kuća u BG.

Poslije toga doveo je u zabludu eminentnu firmu iz Beograda da je ovlašćeni punomoćnik vlasnika nekretnine, da bi potom nakon zaključenja kupoprodajnog ugovora na ime kapare i kupoprodajne cijene, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.100.000 evra.

U saradnji sa policijom tužilaštvo i dalje provjerava, da li je još neko bio umiješan u izvršenje ove najveće prevare unazad nekoliko decenija od strane fizičkog lica.

Ukoliko se dokaže da je imao pomoć u izvršenju djela i drugi će biti obuhvaćeni dopunom krivične prijave.

Osumnjičeni D.B. će sutra biti sašlusan, poslije čega će se odlučiti o prijedlogu za pritvor, a potom sprovesti istraga ispitivanjem ostećenih i svjedoka, zatim vještačenjem potpisa, kao i finansijska istraga, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana