Uhapšen i peti Srbin na KiM!

Srna
Uhapšen i peti Srbin na KiM!

KOSOVSKA MITROVICA - Još jedan Srbin uhapšen je na Kosovu i Metohiji pod sumnjom za navodni ratni zločin.

Takozvano kosovsko specijalno tužilaštvo u Prištini saopštilo je da je u današnjoj akciji na Kosovu i Metohiji uhapšeno pet osoba osumnjičenih za navodne ratne zločine u maju 1999. godine.
 
Tužilaštvo je u objavi na "Fejsbuku" navelo da su, "poslije višemjesečne istrage", akciji privedeni D.C, D.N, N.S, S.J. i M.Š.
 
Na teret im stavlja da su navodno počinili ratni zločin nad albanskim civilima i da su uzimali taoce.

Kancelarija Vlade Srbije za KiM saopštila je ranije danas da su, po direktnom nalogu Aljbina Kurtija, jutros u Kosovskom Pomoravlju, u selu Pasjane uhapšeni Dragan Ničić, Slobodan Jevtić, Dragan Cvetković i Miloš Šošić, pod lažnim optužbama za navodne ratne zločine.

Ističu da je riječ o ljudima koji godinama mirno, bez ikakvih problema žive na svom kućnom pragu.

Nakon što su uhapšena četvorica Srba iz Pasjana zbog navodnih ratnih zločina, jutros je priveden i peti Srbin iz Kosovskog Pomoravlja, Nenad Stojanović iz sela Bosce kod Kosovske Kamenice, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

I njemu je, kao i ostaloj četvorici, obezbijeđena besplatna pravna zaštita.
 
Stojanović je svojevremeno bio pripadnik takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga, za koje je morao proći detaljne bezbednosne provere, a nakon što ih je napustio živio je povučeno u svom selu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana