Udruženje ''Srpski krajevi'' organizuje Drugi kongres privrednika od 16. do 18. decembra

Srna
Foto: srpskikrajevi.rs

BEOGRAD- Udruženje "Srpski krajevi" iz Novog Sada organizovaće od srijede do petka, 16. do 18. decembra, Drugi kongres privrednika srpskih krajeva koji će u uslovima epidemije biti održan putem internet prezentacije i video-konferencije, u partnerstvu sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, rekao je Srni šef Predstavništva Mlađen Cicović.

Cilj kongresa je povezivanje privrednika, institucija i civilnog sektora svih srpskih krajeva da bi se, kako je istakao Cicović, postigli što bolji rezultati i povećao nivo međusobne saradnje i poslovanja.

Cicović je napomenuo da je učešće na kongresu besplatno, a uslov je samo da se popuni prijavni list sa osnovnim podacima učesnika, koji se može pronaći na sajtovima Udruženja i Predstavništva (www.srpskikrajevi.rs ili www.predstavnistvorsbg.rs), te najkasnije do utorka, 15. decembra pošalje elektronskim putem.

"Pozivamo sve privrednike i sve koji imaju dosad saradnju, da damo doprinos da se i kroz ovaj koncept podigne saradnja svih srpskih krajeva", poručio je Cicović.

Prema najavi organizatora, sve prezentacije sa kongresa ostaće na sajtu i "Jutjub" kanalu Udruženja "Srpski krajevi", na sajtu Predstavništva Republike Srpske i drugim sajtovima, portalima, internet stranicama i u štampanom izdanju kongresa, koje će, potpuno besplatno, biti distribuisan nakon završetka kongresa.

Učešće na ovom kongresu pomoći će i formiranje jedinstven registra privrednika, institucija i civilnog sektora srpskih krajeva, koji će biti dostupan na sajtovima Udruženja i Predstavništva, a putem linkova i na mnogim drugim sajtovima.

Kongres su podržali i Uprava za dijasporu i Srbe u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, pokrajinski sekretarijati za privredu i turizam, kao i za regionalni razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine, Fond za pomoć izbjeglim, prognanim i raseljenim licima Vojvodine, Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Republike Srpske.

Pravo učešća na kongresu imaju svi predstavnici privrednih subjekata, institucija i civilnog sektora, a za učešće na kongresu potrebno je poslati prijavu elektronskim putem ([email protected]).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana