Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih: Koje žrtve zastupa Aleksandar Olenik i ko ga je ovlastio za to?

Srna
Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih: Koje žrtve zastupa Aleksandar Olenik i ko ga je ovlastio za to?

BEOGRAD - Iz Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji javno pitaju ko je ovlastio Aleksandra Olenika da u Hagu zastupa porodice žrtava kada nikada nikog od njih nije kontaktirao.

“Aleksandar Olenik je zastupnik žrtava, pa dotičnog gospodina javno pitamo kojih to žrtava? Da li ste zastupnik i prve srpske žrtve otete 14. maja 1998. godine, da li ste zastupnik žrtava zločina u Klečki, Radonjić jezeru, Volujku, Lapušniku, Likovcu, Suvoj Reci, Dragodanu?”, saopšteno je iz Udruženja.

Iz Udruženja poručuju da porodice žrtava ne mogu da vjeruju u ono što im se dešava, prije svega jer ne znaju da li su optužnicama Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Redžepu Seljimiju i Jakupu Krasnićiju obuhvaćeni i zločini nad kidnapovanim i ubijenim članovima njihovih porodica.

“Ili mi kao porodice i kao direktni svedoci zločina ne moramo ništa da znamo? Zar oni koji pozivaju da se prijavljujemo kako bismo dobili status žrtve u postupku misle o našim životima?”, pitaju iz Udruženja.

Porodice žrtava su naglasile da im je javno upućen poziv da se elektronskim putem prijave na prijavu koju su objavila Specijalizovana vijeća Kosova “onog istog Kosova koje su ti isti optuženici samoproglasili za takozvanu državu”.

“Traže da se prijavimo većima onog suda koji nije umeo i uspeo da sačuva poverljiva dokumenta o zločinima, pa su završila u rukama istih onih zločinaca koji su trenutno u Hagu. Sada javno traže nas svedoke - žrtve sa ličnim podacima i naravno sa adresama stanovanja, da se stavimo pod ruke dželata? Ako nije tako - žrtvama?”, pitaju iz Udruženja.

U Udruženju ocjenjuju da se ovakvim postupkom i javnim pozivom od Specijalizovanih vijeća Kosova i onih koji su njihovi zastupnici ruši svaka nada u dalji tok suđenja.

“Svesno stavljaju naše živote u opasnost. Da li država Srbija ima snage da organizuje svoje svedoke - žrtve ili smo zaista prepušteni sami sebi”, jedno je od pitanja Udruženja.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana