U stanu ekstremiste pronađene sablje i zastave Islamske države! (VIDEO)

Agencije
U stanu ekstremiste pronađene sablje i zastave Islamske države! (VIDEO)

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je jutros da je policija uhapsila tri osobe nakon napada na žandarma ispred ambasade Izraela u Beogradu, koji se dogodio juče oko 11 sati.

Takođe, Dačić je istakao da je izvršen pretres na nekoliko lokacija, kao i pretres kuće i stana Miloša Žujovića (25) koji se sumnjiči za napad samostrijelom na žandarma, a koji je ubijen nakon toga.

- Prilikom pretresa njegove kuće pronašli smo i račun. Kupio je samostrijel dan pred teroristički napad u radnji u Zemunu za 6.700 dinara. Sumnja se da je riječ o terorističkom udruživanju, uhapsili smo i priveli nekoliko lica - poručio je Dačić i dodao:

- Rekonstrukcijom kretanja Žujovića od kada je ujutru došao iz Mladenovca autobusom, prvo je išao po gradu do sinagoge. Pošto je tamo bila policija, nastavio je dalje, došao do ambasade. Iz toga su jasne glavne mete - rekao je Dačić.

Ministar policije je rekao i da su pripadnici MUP uhapsili i zadržali Igora Despotovića, Kemala Begovića iz Novog Pazara, kao i Harisa Šunda, državljanina BiH.

- Despotović je bio u bliskoj vezi sa Žujovićem. Pored njega, zadržan je i Kemal Begović iz Novog Pazara. Kod njega je pronađen prsluk sa zastavom islamske države. Takođe, Haris Šundo državljanin BiH je zadržan, koji nema odobren boravak i biće mu izrečena mera udaljenja iz Srbije - dodao je Dačić i objasnio šta je pronađeno prilikom pretresa kuća uhapšenih ekstremista.

- U kući jednog od ljudi koji je bio predmet pretresa pronađen je video gdje se sa nožem zaklinje na vjernost islamskoj državi. Tužilaštvo kaže da nema krivičnog djela, ali mi mislimo da to jeste krivično djelo - naveo je Dačić.

Dačić je pokazao i snimak koji je pronađen tokom pretresa kuće jednog od osumnjičenih na kom se vide noževi, ali i zastava islamske države.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana