U Srbiji zaražena 1.673 korisnika i 733 zaposlena u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smještaj odraslih i starih

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD- U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smještaj odraslih i starih u Srbiji potvrđeno je prisustvo virusa korona kod 1.673 korisnika i 733 zaposlena, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

U saopštenju je navedeno da su korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procjena da mogu biti potencijalni prenosnici virusa, smješteni u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji ovakva opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Ministarstvo je donijelo rješenje o zabrani rada Domu za smještaj odraslih i starijih "Doživeti stotu" i "Nada" u Beogradu, Domu za smještaj odraslih i starijih "Stara pruga" Umka i Domu za smještaj odraslih i starijih "Radost" u Negotinu.

Ukupan broj ustanova socijalne zaštite čiji su osnivači Srbija i Autonomna pokrajina Vojvodina je 74, od čega je 56 ustanova za odrasle i starije.

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smještaj odraslih i starijih na teritoriji Srbije je 237, sa kapacitetom od 8.801 korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana