U KBC "Dragiša Mišović" hospitalizovano pet beba

Srna
Foto: novosti.rs

BEOGRAD - U Dječijoj klinici Kliničko bolničkog centra (KBC) "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu hospitalizovano je pet beba pozitivnih na virus korona, od kojih najmlađa ima samo šest dana.

Načelnik ove klinike Olivera Ostojić rekla je da su kliničke slike beba blage i dodala da one nisu životno ugrožene, kao ni njihove majke, takođe oboljele od kovida 19.

Ona je navela da je u KBC "Dr Dragiša Mišović" jutros na liječenju i 25 djece pozitivnih na virus korona koja dolaze sa višednevnim visokim temperaturama i najčešće imaju jednostranu ili dvostranu upalu pluća.

"Pre šest dana imali smo četvoro tinejdžera sa teškom upalom pluća, to su gojazna deca", rekla je Ostojićeva za K1 televiziju i dodala da njihova terapija traje od sedam do deset dana.

Ona kaže da je trenutno mali procenat vakcinisane djece, ali da je posljednjih dana povećano interesovanje i da se roditelji informišu o imunizaciji.

"Akcenat je na djeci sa hroničnim bolestima", dodala je Ostojićeva.

Od početka epidemije u KBC "Dr Dragiša Mišović" bilo je više od 200 novorođenčadi.

Zamjenik direktora Univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković rekao je za RTS da je stanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi dramatično i da su na ivici kapaciteta.

On kaže da su na Odjeljenju intenzivne njege još samo dva slobodna kreveta, kao i da je i bolnica u Kruševcu "na izdisaju".

Sa 350 novih slučajeva oboljelih u jednom danu, Niš je treći na listi od 16 gradova u Srbiji koji imaju trocifreni broj zaraženih virusom korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana