U Gračanici izabrana Kosovka devojka

Tanjug
Foto: radiokim.net

GRAČANICA  - U okviru Vidovdanskih svečanosti u Gračanici je i ove godine organizovan izbor Kosovke devojke, a žiri je sinoć za najljepšu proglasio Aleksandru Ristić iz Obilića.

-Mi nismo predstavljale samo našu lepotu, već lepotu naše kulture, naš identitet i ponos jednog naroda. Nadam se da smo uspele da ostvarimo svoju svrhu da oživimo duh prošlosti i prenesemo ga na buduće generacije - rekla je pobjednica.

Prva pratilja Elena Milentijević iz Leposavića nije krila zadovoljstvo zbog ostvarenog uspjeha.

-Čestitam pobednici i drugoj pratilji, drago mi je zbog mojih roditelja jer su bili uz mene. Prijaviću se ponovo ako budem imala prilike - rekla je Milentijevićeva.

Anđela Gospić iz Pljevalja, druga pratilja je izrazila zadovoljstvo što predstavlja Srbe iz Pljevalja.

-Veoma mi je drago što sam uspela da donesem barem neku nagradu našem gradu i jako mi je drago što predstavljam Srbe iz Pljevalja i što sam mojim roditeljima ispunila želju - rekla je ona.

Svetlana Miladinov iz Kancelarije za KiM istakla je Kosovka devojka nije samo fenomen Kosovske bitke, već simbol koji predstavlja odbranu časti i otadžbine.

-Zato smatram da je izbor Kosovke devojke izbor časti i poštenja devojaka sa prostora KiM, jer su one čuvari naše otadžbine. Sve devojke su pobednice, jer ovde na KiM sve nosite čast, kosovski zavet, da nam je u srcu Kosovo, a u duši Metohija. Ja vas zato sve pozdravljam u ime u Kancelarije za Kosovo i Metohiju i čestitam Vidovdan - rekla je Miladinov.

Program je upotpunjen nastupima Kulturno-umetničkih društava i  vokalnih solista, pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana