U bolnici 14 djece sa simptomima trovanja, uhapšen sladoleddžija

Srna
U bolnici 14 djece sa simptomima trovanja, uhapšen sladoleddžija

BEOGRAD - U bolnici u Ćupriji zbrinuto je četrnaestoro djece uzrasta od tri do 18 godina sa simptomima trovanja, nakon konzumiranja namirnica na vašaru u Ćupriji.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je uhapšen muškarac čiji su inicijali S.P. iz sela Supska kod Ćuprije, čiji su sladoled i ledeni napitak konzumirala djeca koja su zatim dobila simptome trovanja.

"Tridesetoro dece od četiri do 17 godina zatražilo je medicinsku pomoć zbog simptoma trovanja zbog konzumiranja sladoleda i ledenog osvežavajućeg napitka na vašaru u Ćupriji, kupljenim na neregistrovanim aparatima za sladoled i osvežavajući napitak u vlasništvu osumnjičenog. Lice će biti predato tužilaštvu na dalje postupanje", rekao je Dačić.

Uhapšenom S.P. na teret je stavljena proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Zamjenik direktora ćuprijske bolnice Ivan Milojević rekao je za RTS da niko od djece nije životno ugrožen, a da epidemiološka služba Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji utvrđuje čime su se otrovali.

Sva djeca imaju slične simptome, povraćanje i povišenu temperaturu.

Prvi pacijenti sa simtomima trovanja javili su se u noći između subote i nedjelje i ukupno je bilo hospitalizovano 19 pacijenata, od kojih su neki sa blagim simtomima otpušteni kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana