Tužilaštvo traži pritvor za dilere u beogradskim klubovima

Tanjug
Foto: Ilustracija

BEOGRAD- Tužilaštvo za organizovani kriminal saslušalo je prošle noći 15 pripadnika organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče da su dilovali drogu beogradskim splavovima, među njima i Marka Vikića koji je sinoć uhapšen, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da za svih 15 juče uhapšenih odredi pritvor, dok se trojica osumnjičenih pripadnika ove grupe već nalaze u pritvoru. Svi optuženi su se branili ćutanjem.

Pritvor je tražen iz svih zakonskih razloga, zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticali na svjedoke, da ne ponove krivično djelo u kratkom roku i zbog uznemirenja javnosti.

Odluku o pritvoru donijeće sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

Pripadnici ove grupe dovode se u vezu sa poslovima i preprodajom droge kao dio grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su u pritvoru već 14 mjeseci.

Pod istragom je sada 18 osumnjičenih, zajedno sa uhapšenim Vokićem.

Naredba o sprovođenju istrage obuhvata Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića,Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog i Alekse Vasića.

Ova organizovana kriminalna grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnih lica i više NN lica djelovala je od 17. maja 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Beogada, navodi tužilaštvo.

Oni su, kako se sumnja preprodavali drogu - kokain u količini od najmanje 590 grama Kanabis tzv. marihuana u količini od najmanje 10.950 grama ( skoro 11 kilograma)  i amfetamin tzv. spid u neutvrđenoj količini čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje 7.559.250 dinara (oko 62.000 evra), navodi tužilaštvo.

Naime, pripadnici su drogu prodavali na splavovima „Port“ i „Fristajler“ kao i u klubu „Kasina“.

Takođe, su opojnu drogu dostavljali na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama.

Prilikom pretresa pronađena je iznesna količina opojne droge i vatrenog oružja.

Terete se da su izvršili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana