Tužilaštvo: Produženje pritvora za majku koja je tukla ćerku

Tanjug
Tužilaštvo: Produženje pritvora za majku koja je tukla ćerku

BEOGRAD - Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od sudije za prethodni postupak Drugog osnovnog suda da produži pritvor Slavici Đ. (27), majci osumnjičenoj da je prošlog mjeseca u Grockoj tukla svoju trogodišnju ćerku, kako ne bi uticala na svedoka i kako ne bi ponovila krivično djelo.

U saopštenju tužilaštva, podsjeća se da je donijeta naredba o sprovođenju istrage protiv S. Đ. zbog sumnje da je izvršila krivično delo nasilje u porodici.

Navodi se da je osumnjičena saslušana, ispitan svedok, te da je obavljeno psihijatrijsko veštačenje osumnjičene i doneta naredba za obavljanje i drugih neophodnih veštacenja radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je S. Đ. izvršila krivično djelo prema maloljetnoj ćerki, a koje je zbog načina izvršenja i posledica izazvalo veliko uznemiranje i interesovanje javnosti.

Imajući u vidu da svedok L. Đ. nije dostupna državnim organima i da je polednji put viđena prilikom učesća uživo u televizijskoj emisiji 29. oktobra, a u kojoj je govorila o događaju, za njom je tužilaštvo raspisalo potragu.

Tužilaštvo apeluje i na medije da u izvještavanju postupaju u skladu sa zakonima i podzakonskim propisima, koji se odnose na zaštitu interesa učesnika u krivičnom postupku, te da se ubuduće uzdrže od gostovanja svedoka u emisijama, pre njihovog ispitivanja u postupku koji se vodi.

Sve to u cilju efikasnog vođenja krivičnog postupka i zaštite interesa svih učescnika u postupku, a naročito djece, dodaje se u saopštenju tužilaštva. Inače, Slavica Đ. (27), osumnjičena je da je tukla svoju trogodišnju ćerku, dok ona vrišti i plače, nakon što se snimak tog nasilja pojavio na društvenim mrežama. Na snimku se vidi i čuje kako jedna žena šamara, vuče i tuče malu devojčicu, nakon čega je bacila na pod i nastavila da je šamara. Osumnjičena se tokom saslušanja branila ćutanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana