Tužilac traži pritvor za muškarca koji je upao u kadar RTS-a

Tanjug
Tužilac traži pritvor za muškarca koji je upao u kadar RTS-a

BEOGRAD - U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan V.J. (46) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda ugleda Srbije.

Na saslušanju pred postupajućim tužiocem, V.J. je kratko iznio svoju odbranu, ali nije želio da odgovara ni na pitanja tužioca niti branioca, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da mu odredi pritvor, zbog opasnosti od bjekstva, jer nema prijavljeno prebivalište u Srbiji.

V.J. je u ponedeljak prilikom uključenja reporterke RTS-a u Jutarnji program uletio u kadar i prosuo tečnost iz limenke energetskog pića, a onda se okrenuo da ode. Potom se vratio u kadar, stao pored reporterke i pokazujući podignut srednji prst na obe ruke, uvredljivo, sa psovkma govorio o Srbiji, nazivajići je i "fašističkom" državom.

V.J. je državljanin Srbije koji živi u Njemačkoj. Tužilaštvo je dalo naredbu da se obavi psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog.

Kako Tanjug saznaje, osumnjičeni je ispricao da je došao u Srbiju prije sedam meseci i da je izgubio pasoš i novčanik sa karticama, pa je pokušao da ih nabavi, ali nije uspio. Sve ono što je izjavio u kadru RTS-a je, kako tvrdi, posledica toga što su mu "pukli živci", jer samo želi da napusti Srbiju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana