Tužilac se žali zbog izdvajanja ključnih dokaza protiv Darka Šarića

Tanjug
Foto: Agencije

BEOGRAD- Tužilaštvo za organizovani kriminal uložilo je žalbu na rješenje sudskog vijeća Apelacionog suda kojim je odlučilo da se iz spisa predmeta kao - nezakonito pribavljeni dokazi - izdvoje transkripti prisluškivanih razgovora koje je vodio trećeoptuženi Željko Vujanović, brat od tetke prvooptuženog Darka Šarića, kao i da se ponovo ispitaju dva svjedoka saradnika.

Ovi prisluškivani razgovori smatraju se jednim od ključnih dokaza u postupku, a koji više neće moći da se koriste prilikom donošenja pravosnažne presude.

Postupajući tužilac Saša Ivanić je obrazložio da je žalba na ovo rješenje dozvoljena prema zakonu, dok je vijeće svoj suprotan stav saopštilo još u petak.

Ivanić je, takođe, tražio da vijeće precizira koji su to tačno dokazi i transkripti koji se izdvajaju.

Vijeće je dalo pauzu kako bi odlučilo o ovim prijedlozima.

Prethodno je odlučilo da se danas isključi javnost prilikom saslušanja dvojice svjedoka saradnika u procesu protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

Nebojša Joksović i Draško Vuković, svjedočiće iza zatvorenih vrata kao i tokom prvostepenog suđenja pred Specijalnim sudom.

Danas će biti ispitan Joksović, a nakon njega će svedočiti Vuković, najavio je predsednik sudskog vijeća Sretko Janković, ali je nakon toga tužilac tražio odlaganje svjedočenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana