Tužilac ispituje polno uznemiravanje u Njemačkoj školi u Beogradu

Tanjug
Foto: agencije

BEOGRAD - Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je prosvjetnoj inspekciji Ministarstva prosvete da prikupi potrebna obeveštenja u vezi sa optužbama za polno uznemiravanje maloljetnih učenica, na račun jednog nastavnika u Njemačkoj školi u Beogradu.

Tužilaštvo je tim povodom formiralo predmet, na osnovu članka objavljenog u nedeljniku "Vreme" 10. marta, a takođe mu je preko punomoćnika, dvoje učenika ove škole podnelo privičnu prijavu, zbog sumnje da je učinjeno krivično djelo polno uznemiravanje, saopšteno je iz tužilaštva.

Zahtjev za pružanje potrebnih obaveštenja prosvetnoj inspekciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog nadzora upućen je kako bi se utvrdilo da li postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo polno uznemiravanje, precizira tužilaštvo.

U listu "Vreme" objavljeno je da je u Njemačkoj školi u Beogradu učenice i jednu nastavnicu jedan nastavnik "upadljivo odmeravao pogledom, unosio im se u lice i dobacivao seksističke komentare".

Prema optužbama više učenica 11. razreda, profesor D. im upadljivo zuri u grudi i zadnjice, učestalo i uporno, tako da to cijeli razred primjećuje, a one se osjećaju posramljeno i poniženo, navodi nedeljnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana