Turske kompanije zadovoljne uslovima poslovanja u Srbiji

Srna
Foto: agencije

BEOGRAD- Ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu istakao je na današnjem sastanku sa premijerom Srbije Anom Brnabić da su kompanije iz njegove zemlje zadovoljne uslovima poslovanja u Srbiji.

“Postoji povećano interesovanje za ulaganje, prije svega u energetski sektor, ali i turizam”, rekao je Čavušoglu i izrazio očekivanje da će i nakon pandemije turuzam ostati značajna oblast saradnje dvije države.

Brnabićeva je istakla da su odnosi Srbije i Turske na izuzetno visokom nivou, zahvaljujući intenzivnom dijalogu, razumijevanju, uzajamnoj podršci, kao i izuzetnom ličnom i profesionalnom odnosu predsjednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana, saopšteno je iz pres-službe Vlade Srbije.

“Zahvuljujući ličnom angažovanju predsednika Erdogana, turski investitori ohrabreni su da ulažu u Srbiji”, rekla je Brnabićeva.

Ocijenivši da je saradnja sa turskim kompanijama izuzetna, navela je da to potvrđuje i odluka turske firme “Teklas” da preuzme radnike kompanije “Geoks”, koja je prestala da posluje u Srbiji.

Prema njenim riječima, “Teklas” je time pružio izuzetnu podršku građanima, ali i državi u kojoj posluje.

“Poseban značaj za Srbiju predstavlja i interesovanje turskih kompanija da ulažu u manje razvijene opštine, što doprinosi podizanju životnog standarda”, naglasila je Brnabićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana