Treći protest ispred Republičke izborne komisije

GS
Foto: RTS

BEOGRAD - Treći protest građana na poziv liste "Srbija protiv nasilja" održava se večeras ispred sjedišta RIK-a. Učesnici traže poništavanje beogradskih izbora zbog, kako kažu, brojnih nepravilnosti.

Protest građana, na poziv liste "Srbija protiv nasilja", počeo je oko 18 časova ispred zgrade Republičke izborne komisije.

Prisustvuju predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" Radomir Lazović, Pavle Grbović, Nebojša Zelenović, Zdravko Ponoš, Robert Kozma, Aleksandar Jovanović Ćuta, Srđan Milivojević, a iz zgrade parlamenta izašli su Marinika Tepić i Miroslav Aleksić.

Oni su ranije najavili da će upotrebiti sva zakonska sredstva za poništenje parlamentarnih i lokalnih izbora u Beogradu, jer, kako tvrde, imaju dokaze o izbornoj krađi, koje su dostavili Republičkoj i Gradskoj izbornoj komisiji, a obratiće se i Ustavnom sudu.

Marinika Tepić, jedna od nosilaca liste, rekla je da se osjeća dobro i da nastavlja štrajk glađu koji je počela u ponedjeljak na prvom protestu.

Tepićeva je juče rekla za RTS da svi koji su okupljeni ispred RIK-a, kao i oni kao narodni poslanici, traže poništavanje izbora zato što su, kako je navela, "izbori pokradeni".

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević, na sjednici tog tijela ranije danas, izjavio je da RIK nije nadležan, niti može postupati po podnijetom zahtjevu dijela opozicije o ponavljanju izbora u Beogradu, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana