Treći avion sa srpskim državljanima sletio u Beograd

Tanjug
Treći avion sa srpskim državljanima sletio u Beograd

BEOGRAD - Na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” danas je sletio još jedan avion sa državljanima Srbije iz Izraela.

Nešto poslije deset časova sletio je i ovaj, treći avion “Er Srbije” koji je stigao u Beograd iz Tel Aviva od početka rata u Izraelu, prenosi RTS.

Iz Ambasade Srbije u Izraelu saopšteno je da je najveći broj srpskih državljana daleko od eksplozija, te da u ovom diplomatskom predstavništvu imaju dodatni spisak srpskih državljana koji su zainteresovani da se vrate u zemlju.

-U međuvremenu se letovi „Er Srbije” odvijaju po redu i ima ih i danas i sutra, a postoje izvesne konekcione mogućnosti putem avio-kompanija koje presjedanjem lete do Beograda, odnosno Niša. Najveći broj naših državljana, koji nisu rezidenti Izraela, van su južnog okruga i daleko od borbenih dejstava - rekao je počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić.

Hamas potvrdio pogibiju četiri izraelska zarobljenika

U izraelskim vazdušnim udarima na Pojas Gaze poginula su četvorica izraelskih zarobljenika i pripadnici Hamasa koji su ih čuvali, saopštila je danas ta palestinska militantna grupa.

“Noćašnja i današnja izraelska bombardovanja rezultirala su pogibijom četvorice neprijateljskih zarobljenika i njihovih čuvara”, izjavio je Abu Ubaida, portparol oružanog krila Hamasa, preneo je Rojters. Hamas je juče potvrdio da drži više od 100 Izraelaca kao taoce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana