Novi detalji pokušaja ubistva u školi u Subotici

G.S.
Novi detalji pokušaja ubistva u školi u Subotici

SUBOTICA - Dječak star 14 godina, koji je u petak 18. oktobra u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan“ u Subotici nožem izbo djevojčicu sa kojom pohađa osmi razred, nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva, a se saznaje on je živio u hraniteljskoj porodici i prije nego što je povrijedio vršnjakinju tražio je da ga izmjeste iz te porodice.

Učenik osmog razreda subotičke osnovne škole nožem je povrijedio učenicu i nakon saslušanja određen mu je pritvor do 30 dana

Prema nezvaničnim informacijama on je bio nezadovoljan u toj porodici i želio da je ode od hranitelja.

– Odličan je učenik. Živio je kod hranitelja, ali očigledno da nije bio zadovoljan jer je tražio da ga vrate u dom rečeno je Blicu.

U petak kada je došao u školu nastavnici je rekao da „nema školsku torbu zato što ima neke druge planove“, a zatim je odmah prišao djevojčici s leđa, kako je ispričala jedna učenica iz tog odjeljenja, i nožem je ubo u ruku i četiri puta u nogu.

Povrijeđena djevojčica je pobjegla u drugu učionicu, a prema riječima roditelja druge djece nastavnica na čijem času se to dogodilo je uspjela da mu oduzme nož i spriječi u daljoj namjeri, prenosi Srpska Info.

– Bili smo na nultom času i došao je taj drug iz našeg razreda i javio se nastavnici. Nastavnica ga je pitala zašto je ušao u školu bez torbe i on je samo rekao „Imam neke planove druge koje sam naumio da uradim“.

– Došao je drugarici s leđa i izbo je nožem, jedanput u ruku i četiri puta u nogu. Dvije drugarice su se uhvatile za ruku i počele su da bježe u učionicu ispod nas. Kod nastavnice srpskog su otišle i ona je vezala njenu ruku i nogu da ne krvari i otišli su u bolnicu.

 Tog dječaka su poslije odveli u policiju, ne znamo šta se dalje desilo. Mi ostali smo tražili da idemo kući jer nismo htjeli da ostajemo u školi – ispričala je za medije vidno uplašena djevojčica.

Sve se odigralo posle 13 časova u petak, a vrlo brzo su se pred školom okupili i roditelji. Na sreću, povrijeđenoj djevojčici su konstatovane lake tjelesne povrede i nije bila životno ugrožena.

Dobili smo prvo poruku od roditelja sasvim drugog razreda da se desio neki incident i da su djeca bezbjedna. Postavio sam sebi pitanje šta se moglo desiti da nam takva poruka stiže, a nismo dobili obavještenje šta se to desilo.

Kada sam saznao šta se desilo prva moja reakcija je bila da vidim šta se desilo, kako se desilo i da izvadim svoje dijete odmah iz škole jer ne osjećam da je bezbjedno – rekao je otac jedne učenice osmog razreda OŠ „Sečenji Ištvan“

-Škola je odmah reagovala u skladu sa Uputstvom Ministarstva prosvete za krizne događaje, te preduzela korake iz svoje nadležnosti i uključila institucije iz spoljašnje zaštitne mreže koje su odmah reagovale.

Od naredne nedjelje i dokle god bude potrebe, nastavnici i stručna služba škole pružaće podršku svim učenicima i nastavnicima kako bi se krizni događaj prevazišao – navodi se u saopštenju koje za direktora škole potpisuje Stručna služba škole.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana