Trajno oduzeta imovina Šarićevom bratu od tetke

Tanjug
Trajno oduzeta imovina Šarićevom bratu od tetke

 BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je odluku kojom je trajno oduzet dio imovine bratu od tetke Darka Šarića, Željku Vujanovića osuđenom na 13 godina zatvora zbog učešća u organizovanom krijumčarenju 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Ovaj sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepeno rešenje Višeg suda u Beogradu, objavljeno je na sajtu tog suda.

Riješenjem suda je od Vujanovića trajno oduzete porodična stambena zgrada od 98 kvadrata, pomoćna zgrada od 77 kvadrata i porodična stambena zgrada od 47 kvadrata, sve u Kragujevcu, kao i putničko vozilo marke "BMW".

Od trećeg lica M.V. oduzeti su porodična stambena zgrada od 75 kvadrata u Glavici, kao i nekoliko katastarskih parcela, šuma, porodična stambena zgrada u Kragujevcu od 53 kvadrata, pomoćna zgrada u tom gradu, objekat i voćnjak, poslovni prostor u Kragujevcu od 257 kvadrata i delova poslovnog prostora, površine 313 kvadrata. Upravljanje trajno oduzetom imovinom je povereno Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom.

Sa druge strane prvostepenim rešenjem odbijen je zahtev tužilaštva za organizovani kriminal u djelu u kome je predloženo da se od M.V. trajno oduzmu dvije satambene zgrade ikataskarska parcela od tri ara.

Apelacioni sud je 2022. godine Vujanovića pravosnažno osudio na kaznu zatvora od 13 godina zbog krijumčarenja kokaina, kao pripadnik grupe Darka Šarića. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana