Todić: Albanci svjesno udaraju na srpsku djecu, jer to najviše boli

SRNA
Todić: Albanci svjesno udaraju na srpsku djecu, jer to najviše boli

BEOGRAD - Situacija na Kosovo i Metohiji je napeta, teška i mučna zahvaljujući incidentima u režiji prištinske vlasti, čiji specijalci sve češće napadaju srpsku djecu, jer znaju da to najviše boli, ocijenio je gradonačelnik Leposavića u ostavci Slobodan Todić.

Komentarišući napad na dvojicu srpskih mladića iz Jošanice kod Leposavića, koje su preksinoć pretukli prištinski specijalci, Todić je istakao da je pitanje dokle će srpski narod moći da trpi stalne napade.

"Razgovarao sam sa roditeljima dva prebijena mladića i video sam očaj, bes i patnju. Ovo je samo jedan u nizu incidenata koji se desio. Na Badnje veče je i krv prolivena.

Ne tako davno imali smo pucanje u leđa na Bistričkom mostu. Bojim se da u nekom trenutku situacija ne pukne", rekao je Todić za Televiziju Pink.

Ukazujući da je Priština izgradnjom baza specijalnih jedinica militarizovala sjever Pokrajine, on je istakao da prištinske specijalne jedinice patroliraju po selima sa dugim cijevima i sa teškim mitraljezima na borbenim vozilima. Todić je objasnio da je dodatni problem to što Priština otima srpsku imovinu za izgradnju vojno-policijskih baza.

"Pitanje je da ne dođemo u situaciju da neko ne uzme pravdu u svoje ruke i proba da sam zaštiti porodicu na neki način koji može da nas odvede u nekom smeru koji nikome nije potreban", naglasio je Todić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana