Tiodorović: Pedijatri bili u pravu, sve više zaražene djece

Tanjug
Foto: Agencije

NIŠ - Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona Branislav Tiodorović ukazao je danas da je epidemijska situacija u Srbiji ozbiljna i da je sve više zaražene djece, prosvjetnih radnika i ljekara.

On je za RTS rekao da su kliničke slike vrlo komplikovane i da će biti veliki problem ukoliko se grip pojavi u ozbiljnijoj formi. "Dosta je umrlih, imamo više zaražene djece, ali i komplikacije i pedijatri to odlično znaju i imaju veliki problem.

Oni su bili potpuno u pravu sa stavom koji smo podržali (da se odloži povratak u školske klupe)", rekao je Tiodorović. On je naveo da se bolnice ozbiljno pune, kao i da ima sve više obolelih zdravstvenih radnika. "Treba da se obrati pažnja, da se primenjuju sve mere, da se potpuno uozbiljimo u ovom trenutku. Vakcinacija daje dosta dobar rezultat", istakao je Tiodorović. On je pozvao sve da predstojeće praznike i odmore ne zloupotrijebe, kako se ne bi povećao broj zaraženih.

"Da se opet ne napune skijališta, banje i da imamo još veći porast", rekao je Tiodorović i dodao da se trenutno vodi rat protiv virusa, protiv koga ćemo se, kaže, izboriti. U Srbiji je danima više od 15.000 novooboljelih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana