Teško povrijeđena djevojčica u strujnom udaru u Rumi

Tanjug
Foto: Ilustracija

RUMA- Jedna djevojčica zadobila je danas poslije podne teške povrede od posljedica strujnog udara u željezničkoj stanici Ruma, saopšteno je iz Infrastruktura Železnice Srbije.

Do nesreće je došlo na sedmom kolosijeku stanice kada se djevojčica popela na vagon, a na mesto nesreće u najkraćem roku izašle su hitna pomoć i policija.

Prema do sada prikuljenim informacijama, dvije djevojčice starosti oko 13 godina prelazile su prugu na nedozvoljenom mjestu, preko kolosijeka na stanici Ruma.

Jedna od njih je krenula da se penje na vagon.

Nažalost, djevojčica koja se popela na vagon zadobila je teške tjelesne povrede.

U teškom stanju prevezena je u bolnicu u Sremsku Mitrovicu.

Pored hitne pomoći i policije, na lice mjesta odmah je izašla i željeznička komisija za isleđenje vanrednih događaja.

Infrastruktura željeznice Srbije ponovo apeluje, moli i upozorava da se niko ne penje na železničke vagone, jer na taj način ugrožava svoj život, kao i da se ne kreće po pruzi, ističe se u saopštenju.

Neophodno je da se u potpunosti poštuju upozorenja na opasnost od visokog napona, koja su jasno istaknuta u svim željezničkim stanicama.

To je jedini način da se ovakve nesreće i tragedije izbjegnu.

Treba podsjetiti da kroz kablove kontaktne mereže iznad pruge prolazi struja jačine od 25 hiljada volti i penjanjem na železničke vagone ulazi se u strujno kolo koje može biti udaljeno i do nekoliko metara od kontaktne mreže.

To dovodi do strujnog udara, koji se gotovo po pravilu završava tragično ili sa izuzetno teškim povredama i velikom opekotinama, upozorava se još u saopštenju.

Od posljedica strujnog udara nakon penjanja na vagone prosječno godišnje strada pet do šest mladih osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana