Takozvana Kosovska policija preduzela mjere za obezbjeđivanje izbora na sjeveru

Tanjug
Foto: Sputnik

KOSOVSKA MITROVICA- Kosovska policija saopštila je danas da je na osnovu svog operativnog plana i u koordinaciji sa predstavnicima nadležnih institucija, uključujući i Centralnu izbornu komisiju (CIK), “preduzela sve radnje i mere u okviru mandata i zakonskih ovlašćenja za koordinaciju aktivnosti, sa ciljem obezbeđivanja bezbednosti i nesmetanog odvijanja izbornog procesa u severnim opštinama Kosova”.

Iz tzv. Kosovske policije ističu da je cilj stvoriti bezbjedno i mirno okruženje za sve građane Kosova prije, tokom i poslije izbornog procesa.

    “Ovim planom je predviđeno da se Policija Kosova angažuje u realizaciji zakonskih obaveza i odgovornosti na profesionalan, transparentan i nepristrasan način za građane i državu, kako bi omogućila slobodno ostvarivanje prava glasa za sve učesnike na izborima”, navodi se u saopštenju Kosovske policije.
  
 Ističe se i da “nadležne institucije podstiču sve građane da sarađuju sa Kosovskom policijom, Državnim tužilaštvom, CIK-om i prijavljuju sve nezakonite slučajeve koji se odnose na bezbednost, izborni proces ili čak van njih”.
    
U saopštenju se zaključuje da će se izvještaji tretirati povjerljivo.
    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana