Takmičenje "Čuvar reda" potvrda bliskih odnosa Beograda i Moskve

Srna
Takmičenje "Čuvar reda" potvrda bliskih odnosa Beograda i Moskve

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je premijera takmičenja "Čuvar reda" u Srbiji u kojem će učestvovati šest zemalja, a dio je ruskih Međunarodnih vojnih igara, još jedna potvrda bliskih, bratskih i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije.

Stefanović je naglasio da će takmičenje biti održano od 30. avgusta do 3. septembra na poligonima Žiča i Beranovac kod Kraljeva, poslije šest godina kontinuiranog učešća Srbije na Međunarodnim vojnim igrama.

"Ponosni smo što je ove godine Srbija jedan od 11 koorganizatora igara koje su jedno od najvećih vojnih takmičenja na svetu", rekao je Stefanović i zahvalio Rusiji za ukazano povjerenje.

Ministar odbrane Srbije je pozvao građane da se priključe ceremoniji svečanog otvaranja u nedjelju od 20.00 časova na kraljevačkom Trgu Srpskih ratnika, kao i da posmatraju dvije discipline takmičenja - "Patrolne staze" i "Trke heroja".

On je uputio i čestitke timovima Vojske Srbije koji se trenutno takmiče na igrama u Rusiji, gdje već osvajaju medalje, prenose beogradski mediji.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da ima još vojnih igara u Alžiru i Kataru, ali da je za Rusiju s obzirom na savezništvo, iskustvo u zajedničkim borbama i istoriju, premijerno održavanje igara "Čuvar reda" u Srbije - najvažnije i zahvalio na veoma dobrim i ozbiljnim pripremama za vježbu.

"Potpuno je jasno da armijske igre i takmičenja nisu upereni protiv nekih zemalja. Riječ je samo o jačanju i održavanju odbrambene mogućosti učesnika. Imaju isključivo mirnodopski cilj i karakter", poručio je Bocan-Harčenmo.

Na igrama u Srbiji, osim pripadnika Vojske Srbije, učestvovaće i timovi vojske Rusije, Kazahstana, Irana, Katara i Kipra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana