Svjedok masakra iz Mladenovca: Rekao je da će nas sve pobiti, našalili smo se s njim

GS
Svjedok masakra iz Mladenovca: Rekao je da će nas sve pobiti, našalili smo se s njim

N. M. (17) iz smederevskog sela Malo Orašje, ranio je U. B. (20) iz obližnje Dubone kod Mladenovca kada je 4. maja uveče napravio masakr, ubivši osmoro mladih ljudi između 15 i 25 godina, ranivši još njih 14.

N. M. pogođen je metkom u toj pucnjavi bočno iznad kuka. Pošto je operisan u bolnici u Smederevu, tinejdžer je u srijedu pušten na kućno liječenje.

- U školsko dvorište sam otišao s L. M, J. R, M. M. i A. M, to je bila naša ekipa. Nas je pozvao M. jer je htio da časti što je postao ujka. Okupilo se još društva i neko je dao prijedlog da odemo gore, kod spomenika, na fudbalski teren da ložimo vatru. Tako smo i uradili. Sjedili smo i pili pivo. Oko pola 11 došao je taj iz Dubone i rekao:

"Lezite dole, sve ću da vas pobijem." Ja ga nikada prije nisam vidio. Otvorivši suvozačeva vrata, iznio je pušku, za koju sam pomislio, a vjerujem i ostali, da je plastična i da je u pitanju neka fora. Mi smo se našalili, odnosno, nasmijali smo se i rekli mu: "Hajde da pijemo", a on je počeo da puca. Zujali su meci i mrtvi drugovi su mi popadali kao svijeće - prepričava N. strahotu koja je Srbiju zavila u crno
Ovaj mladi momak bio je pribran da pobjegne i pokuša da spase goli život, a nije osjetio ni da je upucan dok se nije sapleo trčeći preko njiva.

- Ni sam ne znam kako sam se dao u bijeg. Trčao sam koliko su me noge nosile. Preko njiva desno od igrališta sam trčao i sapleo sam se o nešto i prilikom pada sam prste zario u ranu i tek tada shvatio da sam ranjen od metka. Nisam osjećao bol iako su mi prsti bili krvavi i odjeća natopljena krvlju. Jedan drug koji mi se našao, ranjenog me je dovezao do moje kuće.

Probudio sam oca i majku i odvezli su me u bolnicu i usput saznavali najtužnije moguće vesti da su moji drugovi i komšije zauvijek zbrisani sa zemlje i da su njihove kuće i loze maltene ugašene jer su iza četvorice ostale samo sestre, bez muškog nasljednika u porodici - rekao je Nikola za Republiku

Njegovi roditelji i tri sestre bez osmijeha dopunjavaju ispovijest i kažu da su njegovi najbliži drugovi mrtvi, a da se J. s brojnim povredama oporavlja u Urgentnom centru u Beogradu. Navode i da je njihov komšiluk zbog masovnog ubistva skroz utihnuo i da im se čini da više nikada neće biti veselja i srećne omladine u tom mjestu i susjednoj Duboni, gdje je U. B. takođe nastavio da puca u okupljenu omladinu kod škole.

Tamo je ubio brata i sestru M. i K. P. i D. T, njihovog druga od malih nogu, a 14, mahom mladih ljudi, ranio u oba sela, piše Kurir.

Otac počinioca masovnog ubistva odnosno masakra R. B. uhapšen je prije nekoliko dana, kada je policija kod njega na imanju pronašla čitave sanduke pune municije i oružja različitih kalibara, kao i improvizovane eksplozivne naprave,  prenosi ATV

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana