Svi koji se vraćaju u Srbiju biće besplatno testirani

Srna
Svi koji se vraćaju u Srbiju biće besplatno testirani

BEOGRAD - Načelnik odjeljenja za sanitarni pregled u Zavodu za javno zdravlje Beograd Mirjana Milenković izjavila je da će za sve građane Srbije koji se iz inostranstva vraćaju u zemlju biti organizovano besplatno uzimanje uzoraka za testiranje u nekom od zavoda za javno zdravlje, radi sprečavanja širenja virusa korona.

“U zavisnosti od toga da li se bris grla i nosa šalje u Klinički centar Srbije u laboratoriju žVatreno okož ili na Institut žTorlakž, rezultat se čeka nekoliko dana i nakon toga prestaje zakonska obaveza o samoizolaciji od 14 dana”, rekla je Milenkovićeva za Tanjug.

Ona je dodala da će građani na ulazu u zemlju dobiti smjernice kom gradskom zavodu da se jave.

“Svaki građanin je dužan da se, ako je rezultat testa negativan, javi nadležnoj stanici policije koja je kontrolisala poštivanje mere o samoizolaciji”, rekla je Milenkovićeva i naglasila da testiranje nije obavezno ako građani žele da budu u samoizolaciji 14 dana.

Test na virus korona za građane koji žele da odu u inostranstvo, u zemlje koje insistiraju na testu, košta 6.000 dinara /oko 50 evra/ i moći će da se uradi u Kliničkom centru Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana