Svi kadeti Oružanih snaga dobrog zdravstvenog stanja

Srna
Svi kadeti Oružanih snaga dobrog zdravstvenog stanja

SARAJEVO - Kadeti Oružanih snaga BiH koji se nalaze na školovanju u inostranstvu i u BiH dobrog su zdravstvenog stanja, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Trenutno su u inostranstvu kadeti na vojnim akademijama Grčke, Hrvatske, Italije, Njemačke, SAD, kao i dva kadeta koji su ostali na Vojnoj akademiji Srbije, dok su kadeti iz Turske sinoć doputovali u BiH.

U saopštenju se dodaje da je 71 kadet, jedno profesionalno vojno lice Oružanih snaga BiH i dva roditelja koji su sinoć avionom doputovali iz Turske upućeni na petnaestodnevnu kućnu samoizolaciju s ciljem sprečavanja širenja zaraze virusa korona.

Tim kadetima nastava je omogućena na onlajn platformi.

U BiH se nalaze kadeti koji su na školovanju u Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, te kadeti na školovanju Austriji, čiji je povratak na dalje školovanje planiran za 2. maj.

Kadet, koja je završila školovonje u Velikoj Britaniji, nakon završenog obaveznog karantina u dobrom je zdravstvenom stanju i nalazi se kod kuće i sa njom će biti potpisan ugovor o prijemu u profesionalnu vojnu službu u početnom činu potporučnik, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana