Sveštenici Srpske crkve će dežurati u hramovima i pružati molitvenu pomoć

Srna
Sveštenici Srpske crkve će dežurati u hramovima i pružati molitvenu pomoć

BEOGRAD - Sveštenici u beogradskim hramovima Srpske pravoslavne crkve /SPC/ će, zbog tragedije koja je zadesila Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, intenzivno dežurati i pružati molitvenu pomoć i utjehu svima kojima je potrebna.

Istovremeno, stručnjaci Vjerskog dobrotvornog starateljstva koji volonterski pružaju psihološku pomoć, pored redovnih termina od 10.00 do 18.00 časova, dežuraće i za vrijeme vikenda u istom vremenskom periodu.

Svi kojima je potrebna pomoć mogu da se jave na kontakt telefon 011 3613 855 ili na adresu Pravoslavnog centra u Ulici kraljice Natalije broj 45, na trećem spratu ili na imejl [email protected]
Takođe, tim crkvenih stručnjaka psihoterapeuta koji su ujedno i teolozi, organizovaće grupe podrške putem video-poziva dva puta nedjeljno u večernjim terminima za učenike, porodice i zaposlene u školi, prenijela je crkvena televizija "Hram".

Svi koji imaju potrebu za ovom vrstom podrške mogu da se jave na imejl [email protected]
U pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu juče je ubijeno osmoro djece i jedan radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i jedan nastavnik te škole su ranjeni. Policija je uhapsila četrnaestogodišnjeg K.K. koji je počinio taj zločin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana