Svečlja:Akcija na sjeveru zbog zloupotrebe struje i rudarenja kriptovaluta

Tanjug
Svečlja:Akcija na sjeveru zbog zloupotrebe struje i rudarenja kriptovaluta

PRIŠTINA - Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Đeljalj Svečlja izjavio je danas da kosovska policija na sjeveru Kosova i Metohije trenutno sprovodi akciju protiv zloupotrebe električne energije i prozvodnje kriptovaluta, kao i da je prisustvo bezbjednosnih struktura na sjeveru “kao nikada do sada” i da ima još mnogo izazova.

Govoreći pred skupštinskim odborom za evropske integracije, Svečlja je rekao da bezbjednosna situacija na sjeveru Kosova i Metohije nikada nije bila bolja, ali da i dalje nije zadovoljavajuća, mada ima poboljšanja u vladavini prava.

-Imamo prisustvo bezbjednosnih struktura na sjeveru kao nikada do sada, imamo primjenu vladavine prava kao nikada do sada, ali imamo i izazove i probleme koje moramo da prevaziđemo. Trenutno, Kosovska policija počinje akciju protiv zloupotrebe korišćenja električne energije i proivodnje kriptovaluta - rekao je Svećlja. On je takođe istakao da policija i ministarstvo na čijem je čelu, stoje na raspolaganju Centralnoj izbornoj komisiji, kako bi se najavljeni izbori na sjeveru uspešno i bezbjedno održali i završili.

-Za nas je imperativ da se ovi izbori održe u mirnoj i bezbhednoj atmosferi, kako za organizatore, tako i za tamošnje građane. Institucije Kosova nastavljaju organizaciju izbora u najboljem interesu građana - zaključio je Svečlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana