Suđenje Belivuku: Lalić priznao da je klještima odsjekao prst Mitiću

Tanjug
Foto: G.S.

BEOGRAD - U nastavku suđenja pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, okrivljenog-saradnika Srđana Lalića ispitivali su branioci Belivuka i Miljkovića.

Lalića je između ostalog ispitivala advokatica optuženog Filipa Ivanovskog o otmici i mučenju I.S. u restoranu na Partizanovom stadionu.

On je rekao da Ivanovskog tog dana jeste vidio na stadionu, ali je na pitanje ko je I.S. razmutio drogu u piće i dao mu to da popije, Lalić rekao da nije siguran, ali da se sjeća da je bio neki momak Stefan.

S obzirom na to da je Marko Miljković najavio da ima dosta pitanja za Lalića, sudija je odlučila da on započne ispitivanje u srijedu kada se ovo suđenje nastavlja.

Svedok okrivljeni je prije toga odgovarajući na pitanja Belivukovog i Miljkovićevog branioca mahom govorio o sporazumu koji je sklopio sa tužilaštvom za organizovani kriminal, odnosno za koja krivična djela je sklopljen sporazum, prema kojem će on biti osuđen na kaznu zatvora od 18 godina ukoliko bude sarađivao sa tužilaštvom i govorio o zločinima ove grupe.

Branilac ga je pitao i za hrvatski pasoš na kojem je Lalićeva slika, ali drugo ime, na šta je okrivljeni-saradnik rekao da to nije falsifikovan pasoš nego da ga je izdao MUP te zemlje.

Okrivljeni-saradnik je odgovarajući na pitanja branioca o motivu sklapanja sporazuma, rekao da motiva ima mnogo, a između ostalog neki od njih su ranija iskustva sa pripadnicima ove grupe, odnos prema članovima i kako je rekao jedan „nezdrav odnos“.

Lalić je naveo da nije siguran da li je Belivuk ili Miljković donio odluku da ubiju Aleksandra Gligorijevića, ali je precizirao da je Gligorijević prenio vođama grupe da pripadnici suparničke grupe planiraju njihovo ubistvo.

Glavna meta je bio Belivuk, a sekundarna Miljković, rekao je Lalić i objasnio da je Gligorijević prenio da je plan bio da ih ubiju na tribini.

Okrivljeni-saradnik je rekao da je on prilikom mučenja Gorana Veličkovića armiradžijskim klještima Veličkoviću zalomio nokat na nožnom palcu.

Na pitanje ko je stegao žicu oko vrata Milana Ljepoje, Lalić je rekao da su to učinili Belivuk, on (Lalić), Bojan Hrvatin i Nebojša Janković, ali ne svi u isto vrijeme, već su se zamijenili.

Advokat je Laliću postavio pitanje - ko je odsjekao mali prst na nozi Nikoli Mitiću, na šta je Lalić odgovorio da je on naneo povrede Mitiću na malom prstu armiradžijskim klještima.

Lalić i branilac su često pričali u isto vrijeme i raspravljali se, a sudija je Lalića nekoliko puta upozorila da vodi računa kako se obraća advokatu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana