Stjuardesa proganjala pilota: Određen joj pritvor

GS
Stjuardesa proganjala pilota: Određen joj pritvor

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušana osumnjičena T.P. (32), kojoj je donijeto rješenje o zadržavanju zbog krivičnog djela proganjanje.

Kako je saopštilo Treće OJT, osumnjičenoj se stavlja na teret da je od jula do decembra proganjala oštećenog D.M. uporno pokušavajući da, protiv njegove volje, sa njim uspostavi komunikaciju putem svog broja telefona i broja telefona članova njene porodice i poznanika, kao i putem društvenih mreža sa svog profila i sa lažnih profila.

Osumnjičena je priznala izvršenje krivičnog djela i izjavila da je po zanimanju stjuardesa, te da je željela da se zaposli u aviokompaniji gdje oštećeni radi kao pilot.

Potom je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu donijelo naredbu za psihijatrijsko vještačenje. Komisija vještaka je u prostorijama tužilaštva obavila vještačenje osumnjičene na osnovu kojeg je utvrđeno da je u pitanju neuračunljivo lice.

S obzirom na tu činjenicu, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnijelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu predlog da se prema osumnjičenoj odredi pritvor i da se smesti u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu, zbog postojanja opasnosti da bi usljed duševnih smetnji mogla da izvrši krivično djelo i da utiče na oštećenog.

Na osnovu predloga tužilaštva, sud je donio rješenje kojim je osumnjičenoj određen pritvor i smještena je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana