Stižu još četiri kamiona sa dijelovima spomenika Stefanu Nemanji

Srna
Stižu još četiri kamiona sa dijelovima spomenika Stefanu Nemanji

BEOGRAD - U Beograd će iz Rusije do kraja naredne sedmice stići još etiri kamiona sa dijelovima spomenika utemeljivaču srpske srednjovjekovne države Stefanu Nemanji, najavio je zamjenik gradonačelnika prijestonice Srbije Goran Vesić.

On je naveo da će tada započeti druga faza postavljanja spomenika na Savskom trgu.

- Prva faza postavljanja spomenika se uspešno privodi kraju. Postavljanje spomenika vrše majstori iz Rusije, koji su 10. avgusta došli u Srbiju - rekao je Vesić za "Studio B".

Posljednja dva kamiona sa dijelovima spomenika očekuju se oko 15. septembra, kada u Srbiju dolazi i autor spomenika, ruski vajar Aleksandar Rukavišnjikov, koji će lično nadgledati postavljanje.

- Spomenik simbolično znači da Srbija ponovo poštuje svoju istoriju i da se ponosimo našim srednjim vekom, kada smo bili značajna evropska država. Spomenik Stefanu Nemanji znači novi vaskrs Srbije, koja je ponovo vodeća ekonomska, politička i vojna sila Balkana i kulturno središte regiona - rekao je Vesić.

Vesić je istakao da većina građana Srbije podržava podizanje spomenika Stefanu Nemanji, dok "lažnoj srpskoj eliti" ne smeta visina ili izgled spomenika, već činjenica da spomenik podiže Srbija koja je snažna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana