Stiglo dva miliona prijava za 100 evra

G.S.
Stiglo dva miliona prijava za 100 evra

Beograd - Jutros je proradio sajt za prijavljivanje građana Srbije za državnu pomoć u iznosu od 100 evra, a do 20 časova se prijavilo već dva miliona ljudi.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali ovaj podatak objavio na svom Instagram nalogu.

- U prvih 12 sati preko dva miliona građana se prijavilo za novčanu pomoć od 100 evra. Prijave se vrše veoma brzo i jednostavno putem portala idp.trezor.gov.rs.. Želeli smo da na ovaj način pružimo podršku građanima i da pokažemo da uvek mogu da se oslone na svoju zemlju - napisao je Mali na Instagramu.

Da podsjetimo, danas su počele prijave za pomoć od 100 evra. Ukoliko ste državljani Sribije  a nista se još prijavili, to možete učiniti klikom na link idp.trezor.gov.rs. “Potrebno je samo da unesu broj lične karte, matični broj, kao i da izaberu banku preko koje žele da im se isplati novac, bez obzira na to da li imaju otvoren račun ili ne”, navodi se u saopštenju.

U petak 15. maja će početi prijava telefonskim putem, preko kontakt - centra, čiji će broj telefona biti objavljen u petak ujutru.

Primaoci penzija i novčane socijalne pomoći su automatski prijavljeni za isplatu ove novčane pomoći, koja će za njih početi od petka 15. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana