Stefanović: Značajna saradnja sa "Jad Vašemom" na digitalizaciji arhiva iz perioda NDH

Srna
Foto: tanjug

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović je u razgovoru sa ambasadorom Izraela u Beogradu Jahelom Vilanom kao veoma značajan ocijenio nastavak saradnje srpskog Vojnog arhiva i Memorijalnog centra Holokausta "Jad Vašem", koja, između ostalog, uključuje i obuke za digitalizaciju fondova arhivske građe iz perioda Nezavisne Države Hrvastke (NDH).

Stefanović je izrazio je uvjerenje da će istorijski i prijateljski odnosi dva naroda biti dalje razvijani u obostranom interesu.

Sagovornici su se saglasili da je dosadašnja saradnja u oblasti odbrane dobra, ali da postoji prostor za njeno unapređenje u različitim segmentima, počev od vojno-vojne saradnje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Stefanović je istakao da bi zajedničke obuke pripadnika dvije vojske doprinijele daljem podizanju nivoa operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Sagovornici su konstatovali da, osim navedenih oblika saradnje, postoji mogućnost i za jačanje vojnoekonomske, vojnotehničke, vojnoobrazovne saradnje i drugih oblasti od značaja za obe strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana