Stefanović sa Eskobarom: Nastaviti saradnju u oblasti odbrane

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Ministar odbrane Nebojša Stefanović i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobarom saglasili su se danas da dobru saradnju u oblasti odbrane treba nastaviti i intezivirati.

Stefanović je u razgovoru ocijenio da saradnja dvije zemlje u oblasti odbrane ima uzlazni trend, posebno u vojno-vojnoj oblasti, i istakao da zajedničke vježbe podižu nivo operativnih sposobnosti dvije vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Eskobar, koji boravi u posjeti Srbiji, naveo je da strateški dijalog Srbije i SAD predstavlja značajan doprinos unapređenju odnosa dvije zemalje, ali da ima pozitivan uticaj i na odnose na Zapadnom Balkanu.

On je izrazio podršku inicijativi Otvoreni Balkan ocjenjujući je kao važan doprinos napretku našeg regiona.

Stefanović je istakao da inicijativa predsjednika Vučića Otvoreni Balkan predstavlja veoma značajan iskorak u jačanju međusobnog razumijevanja i uvažavanja u regionu i ostavlja po strani različitosti, dok istovremeno ubrzava ekonomski razvoj i stvaranje boljih uslova za život građana.

Stefanović i Eskobar su se saglasili da samo ekonomski razvoj i stabilnost mogu da dovedu do napretka cijelog regiona, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana