Stefanović: Kurti želi da sruši mir i destabilizuje region

SRNA
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović rekao je da svakodnevnim zapaljivim izjavama premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti pokazuje da mu je želja da sruši mir i izazove destabilizaciju regiona.

"Savršeno je jasno da su stabilna, nezavisna i jaka Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem, baš kao i njena vojska - trn u oku mnogima, ne samo u regionu, već i pojedincima na međunarodnoj sceni, koji preko svog glasnogovornika šalju poruke Srbiji i pokušavaju da je zaplaše", istakao je Stefanović u svom saopštenju.

Uprkos tome, kaže on, i uz sve izazove sa kojima se Srbija svakodnevno suočava, neće dozvoliti da neodgovaranjem na lažne optužbe dopusti da sve ono što Aljbin Kurti izgovori ima težinu i da bude izvor straha za građane.

"Još jednom ću istaći da Republika Srbija nije žarište sukoba, niti će biti, niti potpiruje tenzije. Srbija je, pored sopstvenog, okrenuta i napretku regiona, što je više puta dokazala prethodnih godina", istakao je Stefanovć, koji je i ministar odbrane Srbije.

On je podsjetio Kurtija da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo inicijativu "Otvoreni Balkan", koja služi za povezivanje Balkana i čija je osnovna svrha da olakšanim kretanjem ljudi i roba doprinese poboljšanju životnog standarda svih građana, ali i pomirenju.

"Onaj koji je tu inicijativu kritikovao upravo je Kurti, što jasno govori o tome ko je za sukobe i ratove, a ko je za mir i napredak", kaže on.

Stefanović ocjenjuje da "besmislene tvrdnje koje Kurti iznosi, neće postati istina povećanjem broja objava u medijima".

"Neće nikada postati istina, jer Srbija želi mir i stabilnost i odgovara samo svom narodu i radimo samo ono što je u našem nacionalnom interesu. Koncept koji je verovatno malo poznat ljudima poput Aljbina Kurtija", rekao je Stefanović.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana