Stefanović i Lavrov potpisali sporazum o borbi protiv terorizma

Srna
Stefanović i Lavrov potpisali sporazum o borbi protiv terorizma

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potpisali su danas sporazum o borbi protiv terorizma, javila je ruska agencija TASS.

Sporazum je potpisan tokom posjete ruskog ministra Beogradu.

"Potpisujemo važan sporazum o saradnji na polju borbe protiv terorizma, kojim će se omogućiti obezbjeđivanje stabilnog pravnog okvira između naših službi, uključujući slučajeve sa stranim teroristima koji šire svoju ideologiju, između ostalog, i na Balkanu", izjavio je Lavrov nakon potpisivanja sporazuma.

Prema riječima Lavrova, sporazumom se obezbjeđuje stabilna saradnja bezbjednosnih službi u Srbiji sa ruskom Federalnom službom bezbjednosti /FSB/, Federalnom službom za zaštitu i Savjetom bezbjednosti Ruske Federacije.

Stefanović je rekao da je potpisivanje pomenutog sporazuma važno poglavlje u odnosima Srbije i Rusije.

"Sporazum će omogućiti brzu razmjenu podataka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i drugih srpskih službi sa ruskim agencijama", istakao je Stefanović.

Srpski ministar dodao je da će potpisani sporazum pomoći obezbjeđivanju prikladne i efikasne zaštite i srpskih i ruskih interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana