Stefanović: Beograd želi da se Kontiću sudi u Srbiji

Srna.
Stefanović: Beograd želi da se Kontiću sudi u Srbiji

BEOGRAD- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da Beograd želi da tridesetogodišnji Ivan Kontić, koji je uhapšen u Podgorici zbog pokušaja ubistva mladića u Novom Sadu, bude izručen Srbiji gdje će mu biti suđeno.

"Mi želimo da on dođe u Srbiju, da mu se ovde sudi. Nadam se da ćemo u narednim danima znati više detalja vezano za odluke, to je sada u rukama pravosuđa", rekao je Stefanović.

Kontić, koji je osumnjičen da je 24. avgusta brutalno prebio 28-godišnjeg mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, uhapšen je juče u Podgorici, a Stefanović navodi da je na snazi Interpolova potjernica koju je Srbija raspisala za ovim licem.

On je za TV "Pink" rekao da je Kontić kod nadležnog sudije u Crnoj Gori, koji će odlučivati o određivanju pritvora.

Stefanović je zahvalio kolegama iz Crne Gore, za koje je rekao da su na tom slučaju profesionalno radili sa srpskom policijom od prvog trenutka.

On je naveo da je crnogorska policija došla do informacija koje su ukazale na to gdje se nalazi stan u Podgorici, u kojem se krio Kontić.

Stefanović se osvrnuo i na pokušaj politizacije tog slučaja zbog navoda da neko štiti Kontića.

"Uvek imate hiperprodukciju lažnih afera, paletu izmišljotina... Kada se situacija razreši, prestaje takva priča i kreće nova izmišljotina", dodao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana