Stavio nanogicu na psa, pa šetao gradom

GS
Stavio nanogicu na psa, pa šetao gradom

BEOGRAD - Dejan Vuksanović (29), koji se nalazio u kućnom pritvoru zbog prebijanja Darka Lilića, sina nekadašnjeg predsjednika Jugoslavije Zorana Lilića, skinuo je nanogicu i kako se sumnja, počinio dva krivična djela, zbog čega je uhapšen.

Vuksanović je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivična djela Ometanje pravde i Uništenje i oštećenje tuđe stvari. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Vuksanović je zbog prebijanja Darka Lilića krajem oktobra osuđen na 12 mjeseci kućnog zatvora uz nanogicu, na osnovu sklopljenog sporazuma o priznanju krivice sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu. Međutim, on je nanogicu skinuo i okačio je na svog psa, koji je bio u stanu, a on se šetao po gradu.

Vuksanović će biti priveden na saslušanje u Treće OJT 15. decembra zbog dva nova krivična djela. Sudija za prethodni postupak i povjerenik iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija odlučiće da li će mjera kućnog zatvora biti preinačena u regularan zatvor.

Kamere zabilježile prebijanje

Podsećanja radi, Darko Lilić je  prebijen ispred kule Vest 65 u Beogradu, nakon čega je sam otišao u bolnicu. On je policiji tvrdio "da ne poznaje napadače" niti zna razlog napada. Policiju je pozvao radnik obezbjeđenja kule, koji je rekao da posjeduje snimak tuče, a koji se kasnije pojavio i u javnosti.

Lilić je na saslušanju u tužilaštvu izjavio da se ne sjeća samog događaja niti kako je napadnut, ali da je kasnije na snimku prepoznao Dejana Vuksanovića, za kog je rekao da mu je komšija.

Vuksanović nije želio da otkriva razloge sukoba. 

Drugi osumnjičeni, Aleksandar Relić je u bjekstvu i za njim policija traga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana