Stafordi izujedali ženu po licu: Vlasnici pustili pse pa bježali od policije

GS
Napad
Foto: Profimedia | Napad

BOR - Aktiviskinju za zaštitu životinja iz Bora Tamaru Novaković napala su u četvrtak naveče dva staforda, koja su bez povoca i brnjice bila puštena na javnom prostoru.

Žena je zadobila povrede po licu i glavi, a na mjesto događaja izašla je i policija, koja je uspjela uhvatiti vlasnike koji su nakon napada pobjegli. Novakovićeva je rekla da na glavi, tjemenu i na arkadi ima dvije rane zbog kojih je morala ići na šivanje, dok su ostale rane otvorene, javlja N1.

Prema njenim riječima, psi su je napali u četvrtak oko 18 sati. Kako je ispričala, čula je lavež svojih pasa, a suprug koji je bio napolju rekao joj je da su psi uznemireni jer je neko pustio staforde ili pit bulove na stadionu preko puta njihove kuće.

- Znajući da otprilike u to vrijeme djeca iz komšiluka kreću svojim kućama/stanovima, jer kada je lijepo vrijeme kao danas, dan provedu ovdje kod baka i djedova, te znajući da komšije prošetaju i svoje pse u to vrijeme, kao i da tada izađu mladi na taj isti stadion, krenula sam ih zamoliti da vežu svoje pse da ne bi došlo do nekog incidenta - ispričala je Tamara Novaković.

Dodaje da ni riječ nije izustila, a da su psi već krenuli na nju, oborili je na zemlju i krenuli je gristi po glavi. Tamara je mobilnim telefonom snimila napad, a na uznemirujućem snimku koji je objavila na Fejsbuku, čuje se lavež pasa koji je napadaju i vrisak.

- Na svu sreću, moja majka je izašla iz kuće i čula moje povike upomoć. Dotrčala je zajedno s mojim mužem. Vlasnici su nekako uspjeli savladati pse i otrgnuti ih od mene, kako mi je kasnije mama rekla, jer se tog dijela i ne sjećam najbolje… Ja sam uspjela pozvati policiju - rekla je napadnuta žena.

Ona kaže da je vlasnica pasa sve vrijeme molila da ne zove policiju, dok je muškarac nasrtao na njenog muža. Kada su shvatili da će policija uskoro doći počeli su bježati, ali ih je policija stigla, tvrdi Novaković.

- Nadam se da će tužilaštvo učiniti sve po službenoj dužnosti, kako i sam zakon nalaže, a ja ću vlasnike, ako treba, goniti po privatnoj tužbi i do sudnjega dana, da makar jednom pravda bude zadovoljena, a da nesavjesni vlasnici debelo odgovaraju za ovo - istaknula je Novaković, zahvalivši policiji na podršci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana