Šta kaže Kremlj o francuskim "rafalima" za Srbiju

GS
Šta kaže Kremlj o francuskim "rafalima" za Srbiju

MOSKVA - Nakon što je Beograd juče potpisao ugovor sa Parizom o nabavci 12 vojnih aviona "rafal", za Srbiju stiže poruka i iz Rusije. 

Odluku Beograda da kupi francuske vojne avione je izbor Srbije komentarisaa je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov povodom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Beogradu, tokom koje je potpisan ugovor o nabavci 12 novih aviona "rafal".

- To je izbor naših srpskih prijatelja. Prirodno je da se svaka zemlja rukovodi ekonomskim i drugim motivima pri donošenju ovakvih odluka, rekao je Peskov reagujući na jučerašnju izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da trenutno nije moguće za Beograd da kupi avione iz Rusije ili Kine.

Francuski predsednik je, podsetimo, juče doputovao u Beograd i poručio da poštuje partnerstvo Srbije sa drugim zemljama – Rusijom i Kinom, ali da je ugovor o "rafalima" pokazatelj promena i evropskog duha Srbije. Lider Srbije sa svoje strane je izjavio da je kupovina "rafala" velika stvar za Srbiju, ali i da je ponosan na politiku Beograda i odbijanje da uvede sankcije Rusiji, prenose agencije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana