Srpsku kuću u Parizu posetilo preko 35.000 ljudi

Tanjug
Srpsku kuću u Parizu posetilo preko 35.000 ljudi

PARIZ - Ministar za Evropu u Ministarstvu za Evropu i spoljne poslove Francuske Žan-Noel Baro danas je, tokom posete Srpskoj kući u Parizu, izrazio nadu da će Srbija uskoro postati članica Evropske unije.

On je rekao da je u Srpskoj kući priređena "neverovatna izložba o identitetu Srbije", koja je blizak prijatelj Francuske i, kako se nada, buduća članica Evropske unije.

Baro je naglasio da će Srbija biti domaćin Ekspo 27 i da je u izložbi u Srpskoj kući u parku La Vilet video mnogo ambicije.

"Još jednom, preporučujem svima koji su ovde u La Viletu da posete Srpsku kuću jer je to trenutak koji nikada neće zaboraviti", istakao je on.

Ambasadorka Srbije u Parizu Ana Hrustanović rekla je da je Baro bio oduševljen tokom posete Srpskoj kući.

"Jako je bio iznenađen, pošto, obično, nacionalne kuće ovde u Parku La Vilet služe da okupe navijače i ponude im usluge, ali ne onoliko koliko je naša Srpska kuća ponudila i kulture, i srpskih korena, i srpske budućnosti, i srpske gastronomije, tako da su ministar i delegacija zaista otišli oduševljeni Srbijom i sa osmehom na licu", rekla je ona.

Hrustanović je podsetila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio Srpsku kuću u društvu francuskog ministra za spoljnu trgovinu Franka Ristera, koji takođe nije krio oduševljenje.

"I, zahvaljujući brojnim ministrima koji su posetili Kuću, a i brojnim francuskim građanima koji su se upoznali sa nama, činjenica je da je Francuska u ovom trenutku centar sveta, ali mi sa našom divnom Srpskom kućom, takođe, predstavljamo jedan mali centar u velikom centru", kazala je ona.

Prema njenim rečima, do kraja jučerašnjeg dana oko 35.000-36.000 građana, ne samo Francuske, nego celog sveta, posetilo je Srpsku kuću.

"Ja zaista to smatram fascinantnim rezultatom, ne zato što je ambasada bila uključena zajedno sa timom iz vlade, Privredne komore, Turističke organizacije i Ekspoa i svih nas, već zato što su stvarno utisci fantastični", naglasila je Hrustanović.

Prema njenim rečima, o Srbiji se priča u Parizu, a cilj nije bio da se priča o Srbiji samo za vreme Olimpijskih igara, nego da se priča i u celom svetu, jer su Srpsku kuću posetili ne samo građani Francuske, već bukvalno građani sa svakog kontinenta.

Hrustanović je rekla da će Srpska kuća biti zatvorena na dan zatvaranja Olimpijskih igara 11. avgusta, odnosno u nedelju.

"I biće nam velika čast da za zatvaranje Srpske kuće upriličimo i posetu premijera Vučevića sa delegacijom, što će dati jednu posebnu važnost i poseban značaj ovom našem velikom poduhvatu u cilju promocije Srbije, jer, kao što sam rekla, Srpsku kuću je otvorio predsednik Aleksandar Vučić, a zatvoriće je premijer Miloš Vučević", naglasila je ona.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana