Srpski zvaničnici oštro reagovali na listu za hapšenje Srba

GS
Srpski zvaničnici oštro reagovali na listu za hapšenje Srba

BEOGRAD - Srpski zvaničnici oštro su reagovali na listu za hapšenje Srba koju je objavio poslanik Samoopredeljenja Armend Muja.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da je najnoviji spisak za hapšenje najviđenijih Srba, na kom se nalaze i najbliži članovi porodice Vučić, zastrašujuće crtanje mete na čelo bratu i sinu predsjednika Srbije.

"Kurti samo još maloletnog sina predsednika Vučića Vukana nije proglasio kriminalcem i stavio ga na svoju listu za odstrel. Ovo je još jedan dokaz da postoje liste za progon Srba koje se prave u Prištini. Očigledno je da Kurti jedino zna za hapšenja i ubistva Srba kao svoje metode delovanja" rekao je Petković.

On ističe da je ovo direktno ugrožavanje bezbjednosti, kako porodice Vučić, predsjednikovog brata i sina, tako i našeg naroda u pokrajini, jer im se ovakvim spiskovima direktno stavlja meta na čelo.

"Da li su oni zapravo te žrtve o kojima je pre neki dan govorio Kurti i hoće li, kao što neće, reagovati neko iz međunarodne zajednice? Jasno je zbog čega se dan nakon veličanstvenog skupa srpskog naroda u Rudaru objavljuju ovakvi spiskovi i liste za progon. Na ovaj način vidi se višestruka nervoza Vlade u Prištini zbog nemogućnosti da se drugačije suprotstavi srpskom jedinstvu i mirnom, demokratskom, nenasilnom otporu na barikadama, a skup je podržao i sam predsednik" poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Mržnja Aljbina Kurtija prema svemu srpskom ide dotle da se javno objavljuje nova lista za progon Srba, na kojoj su čak i brat i sin predsednika Aleksandra Vučića, koji nemaju nikakve veze sa demokratskim, mirnim protestima srpskog naroda na barikadama na KiM, saopštila je danas Srpska lista i pozala međunarodnu javnost da hitno i javno osudi ovakav progon Srba.
    
"Tako je poslanik Aljbina Kurtija iz redova Samoopredeljenja Armend Muja objavio još jednu listu za progon Srba sa Kosova i Metohije, a koju Kurti i njegov ministar Svečla uporno pokušavaju da sakriju. Sastavljanjem i javnim objavljivanjem listi za progon Srba od strane Prištine i Kurtijevih podrepaša predstavlja javni linč i crtanje mete na čelo Danilu i Andreju Vučiću, rukovodstvu najjače partije Srba na Kosovu i Metohiji i viđenijim Srbima sa Kosova i Metohije, čime se najdirektnije ugrožavaju njihovi životi", navodi Srpska lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana