Srpski mediji: U Beogradu ubijen sin Zorana Uskokovića Skoleta

GS
Srpski mediji: U Beogradu ubijen sin Zorana Uskokovića Skoleta

BEOGRAD - Mladić čije je tijelo rano jutros pronađeno u Borskoj ulici na Miljakovcu u Beogradu je Zoran Uskoković, sin Zorana Uskokovića Skoleta, žestokog momka devedesetih, navode mediji u Srbiji.

Tijelo mladića (22) koji je ubijen rano jutros pronađeno je u lokvi krvi kod magacina jednog supermarketa u Borskoj ulici.

Ubica je navodno sačekao žrtvu da parkira automobil i krene pješke, da bi potom ispalio nekoliko metaka u njega i pobjegao sa mesta zločina.

Tijelo su pronašli rano jutros, oko pola šest, radnici pekare koja dostavlja hljeb supermarketu i radnici tog marketa koji su došli do rampe da preuzmu robu.

Zoran Uskoković mlađi imao je dve godine kada mu je otac, 27. aprila 2000. u vatrenom okršaju u beogradskom naselju Vidikovac.Sa njim je poginuo i njegov tjelohranitelj, policajac Miloš Stevanović. Likvidaciji je prethodila jurnjava automobilima, a na njihov automobil pucano je iz „audija“ u pokretu. Ispaljena je kiša metaka iz "kalašnjikova" i pištolja i pravo je čudo da niko od prolaznika nije stradao u unakrsnoj vatri pošto se sve odigravalo oko 16 časova.

Napadači su, pošto su likvidirali Uskokovića i tjelohranitelja, pobjegli i kasnije je pronađeno zapaljeno vozilo iz kog je pucano.

Samo dva dana prije Uskokovićeve egzekucije, na zgradu na Ceraku, u kojoj je živio sa suprugom i dvoje djece bačena je ekplozivna naprava. U vrijeme eksplozije Uskoković i ukućani su bili u stanu.

Niko od njih nije povrijeđen, a u stanu čak nije bilo ni materijalnih oštećenja jer je Uskoković prije toga promijenio stolariju, ugradio blindirana vrata i prozore, kao i video-nadzor. I dok je policija još istraživala vruće tragove na mjestu eksplozije, Uskoković je likvidiran.

Uskoković je 1992. godine bio osumnjičen za učešće u ubistvu Branislava Perovića, inspektora Trećeg odjeljenja u kafiću "Bakardi".

Oslobođen je za to, ali je kružila priča da su Dejan Zoraja i Dejan Jakšić za novac preuzeli krivicu.

Povezivan je i sa ubistvima Milorada Vlahovića Vlaje, savjetnika u UKP MUP Srbije i Dragana Simića, načelnika OUPO Savski venac, ali nisu prikupljeni dokazi da bi se našao na optuženičkoj klupi.

Takođe je dovođen u vezu i sa trgovinom narkoticima i prodajom ukradenih automobila, ali i švercom cigareta i nafte.

Uskoković je nakon trostrukog ubistva u beogradskom "Interkontinetalu" 2000. godine Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića, bio označen kao jedan od nalogodavaca te likvidacije.

Kako se tada u kriminalnm krugovima spekulisalo, Skole je bio jedan od organizatora tog ubistva iako je ranije bio blizak Arkanov saradnik, a svi koji su osuđeni za trostruko ubistvo takođe su bili povezani sa Uskokovićem.

Zbog toga je Uskoković tada, od osobe koja se gotovo nikada nije pojavljivala u medijima, odlučio da se oglasi i za „Blic“ demantuje da je imao bilo šta sa Arkanovim ubistvom i da je zbog takvih insinuacija imao problema u privatnom i poslovnom životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana