Srpski državljanin ubijen u Španiji

Tanjug
Srpski državljanin ubijen u Španiji

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Nacionalna policija Španije potvrdila MUP-u Srbije da je u španskom gradu Estepona ubijen srpski državljanin.

- Potvrđeno nam je od strane Nacionalne policije Španije da je 12. avgusta u gradu Estepona ubijen srpski državljanin S. M. (36) iz Beograda. Ubistvo je izvršeno iz vatrenog oružja, a S. M. je preminuo na licu mjesta, rekao je Dačić.

Dodao je da je S. M. imao lažni identitet belgijskog državljanina i da, prema informacijama španske policije, za sada ne postoji veza između tog događaja i trgovine drogom i organizovanim kriminalom, saopštio je MUP.

- Za licem je raspisana od strane Interpola Beograd međunarodna potjernica, jer je bio član organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, radi neposrednog sticanja finansijske koristi, rekao je Dačić.

Lice je, kako je objasnio, imalo zadatak kod utovara kokaina na brod, kao i za praćenje droge, njeno vađenje iz evropskih luka i dalju distribuciju, što je sve zabilježeno u komunikaciji preko aplikacije “SkyEcc".
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana