Srpska lista: Umjesto reklama o posvećenosti miru, Kfor i Euleks da zaštite srpski narod

Srna
Srpska lista: Umjesto reklama o posvećenosti miru, Kfor i Euleks da zaštite srpski narod

KOSOVSKA MITROVICA - Kfor i Euleks moraju da stanu u zaštitu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji jer je to njihova obaveza i umjesto reklama o posvećenosti miru i bezbjednosti građana neka uslijede konkretne akcije kojim bi se zaustavilo maltretiranje, poručili su iz Srpske liste.

Nakon današnjeg pretresa u prostorijama “Pošte Srbije” u Goraždevcu

i zabrane ulaska vozila na Kosovo sa novcem za penzionere i socijalno ugrožene, Srpska lista je ocijenila da je više nego očigledno da režim premijera privremenih institucija Aljbina Kurtija ne odustaje od plana da izvrši pritisak na srpski narod sa ciljem njegovog progona sa vjekovnih ognjišta.

“Uprkos apelima međunarodnih predstavnika i jasne osude odluke o zabrani dinara i upada u srpske institucije na Kosovu i Metohiji, Kurtijevi policajci poput razbojnika danas su upali u prostorije žPošte Srbijež u metohijskom selu Goraždevac, maltretirali i zastrašivali zaposlene radnike pošte, ali i predstavnike medija”, navodi se u saopštenju.

Tom sramnom činu, dodaju, prethodila je prevara, karakterisična za otmičare i kriminalce.

Kako su pojasnili, prvo su predstavnike “Pošte Srbije” kontaktirali Kurtijevi policajci i pozvali ih da preuzmu vozilo i četiri miliona dinara koje su ti “junaci” oteli od penzionera i primalaca socijalne pomoći pre četiri dana.

“Nakon što su se predstavnici žPošta Srbijež pojavili, umesto da im se vrati novac i vozilo, bili su sprovedeni do prostorija žPoštež u Goraždevcu gde su Kurtijevi specijalci izvršili premetačinu i oteli kompjutere i dokumentaciju”, naglašava Srpska lista.

Ističu da je krajnje vrijeme da međunarodna zajednica oštrije reaguje na takvo ponašanje Kurtija koji želi da protjera sve Srbe sa Kosova i Metohije.

“Kfor i Euleks, kao legalne formacije, moraju da stanu u zaštitu srpskog naroda jer je njihova obaveza na osnovu mandata koji imaju da obezbede mir i sigurnost za sve građane, tako umesto reklama o vašoj posvećenosti miru i bezbednosti građana neka uslede konkretne akcije kojima bi se zaustavilo maltretiranje i institucionalno nasilje prema našem narodu”, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana