Srpska lista: Tražimo od Prištine da raspiše izbore na sjeveru KiM

Tanjug
Srpska lista: Tražimo od Prištine da raspiše izbore na sjeveru KiM

KOSOVSKA MITROVICA - Predsjednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je danas vlasti u Prištini da što prije raspišu izbore za nove gradonačelnike i skupštine opština na sjeveru KiM, i poručio da su spremni da na njima učestvuju.

On je na konferenciji za medije rekao da je “lopta sada u dvorištu Prištine”, prenosi TV Most.

-Potrebno je da ovi lažni, nelegalni i nelegitimni gradonačelnici i odbornici koji već mesecima maltretiraju naše građane hitno podnesu ostavke i odu, da izađu iz naših zgrada, jer oni nisu predstavnici našeg naroda. Njihova jedina svrha je maltretiranje naših građana - naveo je Rakić.

On je istakao da je Srpska lista političke odluke uvijek donosila u interesu građana, bez obzira jesu li one popularne ili nisu, kao i da su političke odluke uvijek donosili u koordinaciji sa Beogradom.

Zbog toga će, rekao je, i ovoga puta poslušati savjet predsjednika Aleksandra Vučića i poslati poruku da je Srpska lista spremna da učestvuje na izborima na sjeveru Kosova i Metohije.

Kako je rekao time će se podstaći politički proces i dijalog koji bi doveo do ispunjenja uslova koje je srpska lista više puta do sada isticala.

-Zato tražimo od Prištine da u najkraćem roku raspiše vanredne lokalne izbore za gradonačelnike i odbornike u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije - naveo je Rakić.

Rakić je istovremeno naglasio da je život za srpski narod svakim danom sve teži, a da su pritisci na Srbe, ali i na Srbiju nezapamćeni.

-Kurtijev režim ne prestaje da kršeći dogovore, zakone, i sva prava srpskog naroda zastrašuje srpski narod. Mi moramo da budemo jedinstveni i složni, i da u ovim nemogućim uslovima pokušamo da budemo krojači svoje sudbine i zaštitimo narod _rekao je Rakić. Podsjetio je da su povlačenjem iz prištinskih institucija uspeli da skrenu požanju svjetske javnosti da Kosovo nije rešeno pitanje, da srpski narod pati u da je potrebno da se formira Zajednica srpskih opština.

-Kurti na severu pod plaštom eksproprijacije vrši progon našeg naroda i otimanje naše zemlje. On pod pojmom borbe protiv kriminala pošalje specijalce da pucaju i hapse naš narod i da ih odvode u prištinske kazamate - rekao je Rakić i pozivao građane na sabornost, jedinstvo i slogu, uz poruku da je “srpski narod svoj na svome i da će iz teške situacije izaći kao pobednik”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana