Srpska lista: Pojačati prisustvo Euleks-a i Kfor-a u srpskim sredinama

Srna
Foto: Eulex

BEOGRAD - Srpska lista osudila je ispisivanje grafita „UČK“ i imena Fatona Hajrizija, ubice srpskog policajca, na srpskoj kući kod Vučitrna i uputila zahtjev Euleksu i Kforu da pojačaju prisustvo u srpskim sredinama kako bi pružili sigurnost i slobodu Srbima na Kosovu i Metohiji.

Srpska lista ocijenila je u saopštenju da poruke mržnje ispisane na kući porodice Đurković kod Vučitrna najbolje oslikavaju stanje međuetničkih odnosa između Srba i Albanaca, koji su zatrovani antisrpskim narativom režima Aljbina Kurtija.

„Imajući u vidu informaciju da je Kfor povećao broj svojih pripadnika, može se očekivati da će bar deo njih biti raspoređen u srpskim sredinama, koje su izložene ovakvim provokacijama, posebno zato što su pripadnici kosovske policije od svog ministra usmereni na sever kako bi maltretirali srpski narod i bili ministrove dadilje“, upozorili su iz Srpske liste.

U saopštenju se podsjeća da je s ciljem zastrašivanja srpskog naroda u Vučitrnu sinoć na kući porodice Đurković u Gojbulji ispisano „UČK“ i ime Fatona Hajrizija, koji je ubio policajca Nikolu Krsmanovića u Loznici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana