Srpska lista: Kurtijeva vlast oduzela imovinu od djece Srbina Milana Radoičića

Srna
Srpska lista: Kurtijeva vlast oduzela imovinu od djece Srbina Milana Radoičića

BEOGRAD - U Kosovskoj Mitrovici je danas, na osnovu naredbe Aljbina Kurtija, sa ciljem dodatne eskalacije, protivpravno i neosnovano oduzet dom i krov nad glavom od djece Milana Radoičića, sa ciljem da se i oni protjeraju i isele sa Kosova i Metohije, ali i da se svi Srbi zastraše i da im se pošalje poruka da im ovde nema mjesta, saopštila je Srpska lista.

U saopštenju povodom oduzimanja imovine od porodice bivšeg potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića, navodi se da premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti ima za cilj da protjera Radoičićevu porodicu, dodatno zastraši srpski narod i pošalje im poruku da za njih nema mjesta na Kosovu.

“Tamo gde su ovi čestiti dečaci odrastali i išli u školu sa svojim vršnjacima, planirali budućnost i imali snove, sada Kurtijevi specijalci sa dugim cevima bez ikakvog osnova upadaju i otimaju njihov dom”, navodi se u saopštenju.

Srpska lista ocjenjuje da je riječ o klasično etnički motivisanom progonu maloljetnika samo zato što su đeca Srbina koji ne pristaje na “Kurtijev zulum”, a to je, kako dodaju, ujedno nastavak iseljavanja Srba sa Kosova pod pritiskom režima u Prištini uz blagonaklon stav nekih međunarodnih predstavnika.

Ova stranka ističe da je ugnjetavanje maloljetne đece na tlu Evrope u 21. vijeku najbolji dokaz antisrpske politike režima u Prištini, koji čini sve da Srbi nestanu sa svojih vjekovnih ognjišta, da svako ko “ima kičmu” i ko “ne saginje glavu” pred Kurtijem bude protjeran sa ovih prostora.

U toj namjeri, kako se ističe u saopštenju, nisu pošteđena čak ni đeca.

Srpske lista navodi da u ime čitavog srpskog naroda pita se da li je pritisak na iseljavanje Srba i srpske đece postala normalna stvar i evropska vrijednost 21. vijeka

“Da li je krivica svakog od nas zato što je Srbin, a to sasvim dovoljan osnov za ugnjetavanje i proterivanje sa ovih prostora Da li su međunarodni predstavnici svesni da su ćutanjem postali očigledni saučesnici u proterivanju Srba”, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana