Srebro i bronza za srpske vozače u disciplini "vojni reli"

Srna
Srebro i bronza za srpske vozače u disciplini "vojni reli"

BEOGRAD - Vozači Vojske Srbije osvojili su srebrnu i bronzanu medalju na takmičenju "Vojni reli", jednoj od 34 discipline Međunarodnih vojnih igara, koja se održava u Kizilu na dalekom istoku Rusije.

U individualnim trkama, u kategoriji vozila "ural" šest puta šest, srebrnu medalju osvojila je posada u kojoj su bili vodnik Miloš Četrović i desetar Ivan Milošević, a bronzu u kategoriji "kamaz" četiri puta četiri tim u sastavu zastavnik Miroslav Ljiljak i mlađi vodnik Goran Stanković.

Nakon individualnih trka, vozače Vojske Srbije očekuju nadmetanja u trci sa bojevim gađanjem i na kraju ekipnoj trci.

Sve trke izvode se u različitim terenskim uslovima, a takmičari tek pred start dobijaju podatke o maršuti učitane u navigacione uređaje, preko kojih sudije prate detalje trke i brzinu kretanja vozila.

Za medalje u disciplini "Vojni reli", osim ekipe Vojske Srbije, takmiče se ekipe oružanih snaga Izraela, Mongolije, Kine, Bjelorusije, Uzbekistana i Rusije.

Na prestižnom takmičenju Međunarodne vojne igre, ove godine učestvuju ekipe iz 42 zemlje, a pripadnici Vojske Srbije, takmiče se još u disciplinama "Čuvar reda", "Tenkovski biatlon", "Snajperska granica" i "Armija kulture".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana